Blog 4: Kever rijden en Kever verhuur in het Buitenland

In Nederland was Keveruitje één van de eerste prominente Kevertour aanbieders. Een compleet arrangement voor een dag genieten vond je nergens anders! Vanuit onze interesses voor uitjes en mooie auto’s (de kever natuurlijk ;-) kijken we op vakantie ook altijd even naar eventuele Kever verhuur. Nederland is in dat opzicht uniek: in geen enkel ander land kun je zoveel complete arrangementen ontdekken. Andere landen bieden vaak losse verhuur aan, of een stadstour door een mooie stad. Wij hebben de leukste Keverrally’s (of soms Kevertours) voor je op een rijtje gezet:


kever rijden in berlijnOldie Kever Tour in Berlijn (Duitsland)

Bij Kever denk je natuurlijk aan Duitsland. En in de hoofdstad van het Duitse rijk kun je dan ook touren in classic Kevers. U wilt de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn in de meest populaire auto in de wereld te ontdekken? De kever oldie tour rijdt in groepen door Berlijn. Per Beetle langs de Brandenburger Tor, de Siegessäule, het overheids district, de Reichstag, Potsdamer Platz en nog veel meer plaatsen.

Bij deze aanbieder kun je ook een losse VW Kever uit de vloot huren, en ontdek je de hoofdstad op je eigen gemak. U zult bij de uitgang van het Europa-Center een routekaart (Grote Oost / West Rond met East Side Gallery en Kreuzberg) ontvangen, die je feilloos begeleidt door de meest opwindende hoogtepunten en alle belangrijke informatie bevat over de stad. Dit is geen konvooi tour, en brandstof inbegrepen. Ook kun je hier genieten van een persoonlijke gids (meerprijs)!

De kevers / auto's zijn ook te huur voor de individuele consument. Boek één of meer kevers voor een privé-tour en/of excursie door de Duitse hoofdstad.

Bent u op zoek naar een buitengewone gebeurtenis voor uw klanten, incentives, werknemer of voor speciale gelegenheden (zoals bruiloften)? Dan zijn demeest populaire auto’s ter wereld een aanrader. De Oldie Beetle Tour Berlin biedt een klassieke auto konvooi tour, waarbij ze een beroep doen alle deelnemers.

Geschiedenis van de kever verhuur in Berlijn

De geschiedenis van de ouwe Beetle Tour Berlin en onze VW Beetle vloot begon allemaal in 2012. In 2012 werd een nieuwe toeristische attractie opgericht. De Real Berlin jongens GmbH is opgericht voor dit doel. Enthousiaste mensen over de hele wereld en de Berlijners zelf moeten de gelegenheid aangrijpen elkaar te ontmoeten in een van de meest populaire klassieke auto van de wereld. Om de toeristen op een andere, spannende en zeer attente manier naar Berlijn te krijgen.

De VW Beetle tour ontstond als een idee! Voertuigen uit heel Duitsland werden gekocht over een periode van ongeveer twee jaar, en dit waren alleen al grote verhalen. Onder de licentie van Volkswagen AG startte Oldie Beetle Tour Berlin in 2013. Nu leiden zij een gemoderniseerd en amusant konvooi tours van voorjaar tot winter. Bijzonder is dat de onze gasten kunnen rijden de VW Beetle zelf. Wie niet durft, mag meerijden in de legendarische VW Bus T2a uit het jaar 1969. Uiteraard is het ook mogelijk alle kevers, voor welk doel dan ook (huur, evenementen en bruiloften), te huren of een ritje in de kever als een waardebon te geven. Aangezien er de Oldie Beetle Tour Berlin, het enthousiasme en de geluiden van het publiek en in de media, belangrijk vinden, blijven we er alles aan doen om onze gasten vreugde en de geschiedenis van de VW Kever de wereld in te dragen!

Onze vloot heeft dienovereenkomstig bestuurlijk toezicht met de jaarlijkse TÜV en is daarom in een correcte en veilige toestand. Over de veiligheid en de kwaliteit gaan niet alleen auto's, maar ook aan het personeel hechten wij grote waarde! Alle voertuigen hebben een verzekering tegen een speciale klassieke auto verzekering.


kevertour berlijnKever rally tour door midden Duitsland

Verderop in Duitsland kwamen we deze kever tour tegen. Deze Classic Car Rally is een bijzondere ervaring met Beetle cabrio's uit de jaren ’60 en '70. Geen gewone uitjes in een Kever cabrio, maar een reis terug in de tijd. Bent u op zoek naar een afwisselende en uitzonderlijke events? Dan is een Classic Car Rally de juiste manier om een onvergetelijke dag hebben uw medewerkers, klanten of gasten.

Na een gedetailleerde briefing en een foto, gaan de rally teams dan beginnen met behulp van een routeboek. Het is een uitdaging samen te rijden in een nostalgische Kever cabrio.

Tijdens de 4 rally etappes, gaan de teams strijden voor de punten die worden verdiend, onder meer door de rijvaardigheid van de teams, vaardigheidstaken en een vragenlijst. Op schilderachtige plekken, bemand door onze medewerkers, zijn controleposten waar het team uitdagende team taken wacht. Het plezier staat daarbij voorop.

De rally wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Aan de finish is het mogelijk de dag af te sluiten met een goede maaltijd, zoals barbecue, of warm en koud buffet.

Zij zullen graag voldoen aan uw wensen en bieden u met onze ervaring als gevolg van vele succesvolle evenementen een helpende hand, zodat u een onvergetelijke dag kunt gaan beleven. Wilt u iets extra’s beleven, helicopter vliegen, high-team onderweg, of lekker eten, dan regelen ze dat. Uw wens kan worden ingevuld in uw evenement. Bijvoorbeeld een individueel routeboek, of rally borden met een bedrijfslogo of eencombinatie met andere activiteiten.


kever rijden in duitslandKevertocht in Dusseldorf

Rij door Dusseldorf in kleurrijke en coole VW Beetles, Busjes & Beach buggy's. Dit kan in de vorm van een rondleiding door de stad en 90 of 150 minuten van air-cooled fun! In een colonne van de gids volgt u een tour door de stedelijke jungle van Dusseldorf. U volgt via de radio alle volledige informatie om de route en de bezienswaardigheden te zien. Geniet van de beroemde "Kö", de oude stad, de Media Haven, Oberkassel, de achtertuin, genieten van het prachtige panorama van de Rijn, de vele bruggen van Düsseldorf en nog veel meer... Tijdsduur van deze Düsseldorf Highlight tour is ongeveer 75-90 minuten inclusief instructie

Dusseldorf is namelijk de stad van de kevertour met de volgende hoogtepunten: Hofgarten, Tonhalle, Düsseldorf Oberkassel Bridge met panoramisch, Oberkassel, Ratinger Straße, Castle Square, Heinrich Heine Allee, Karl stad, haven, Kings

Een andere tour is de grote "Düssel-dorpen" Tour, waarbij de "Kever ervaring" in en rond Düsseldorf centraal staat, waar het plezier voorop staat! Jullie rijden over de schilderachtige wegen door het bos van Grafenberg, over de romantische Ratingen Kaiserswerth. Onderweg nemen we de veerboot over de Rijn naar Meerbusch-Lank en rijden naar het typische Nederrijn via landelijke wegen op de "Millionaire Village", via de Meerbusch-Büderich terug naar Düsseldorf, waar je de mooiste van de hoogtepunten van de hoofdstad aan doen. Dit is de Rheinfähre Dusseldorf tour en duurt ongeveer 150 minuten inclusief instructie

Je kunt deze tickets voor de Dusseldorf safari kopen via het ticket online systeem op de website van Düsseldorf Marketing & Tourismus , of via de telefoon op +49 (0) 172-7061507. Ook krijg je de tickets aan de Düsseldorf VVV-kantoren.

Bij het boeken is er per creditcard of per PayPal te betalen. Bel of e-mail en ze sturen de afdracht factuur (binnen 14 dagen) of betaling met een creditcard. In de toeristische informatie heb je de mogelijkheid om met pinpas, creditcard of contant te betalen.


kafer tour dusseldorfEr zijn verschillende routes te boeken. De Dusseldorf hoogtepunt tour stuurt u in 90 minuten langs de bezienswaardigheden van de stad Düsseldorf (Hofgarten, Oberkassel, Niederkassel, Old Town, media-poort, Kö). Op de 150 minuten grote Düssel dorpen tour, rijden jullie door het bos van Grafenberg op de Bergische Landstraße tot Ratingen, van daar door de historische Kaiserswerth waar u de veerboot over de Rijn naar Meerbusch-Lank neemt. Dan gaat het langs de miljonairs voorstad Büderich weer richting Düsseldorf, waar u navigeert tot in de oude binnenstad en de Media Harbour. • Wat is het minimum en maximum aantal deelnemers?
  Minimaal 4 en maximaal kunnen er op een tour 22 deelnemers.
 • Hoeveel mensen zijn reizen in een Kever?
  De kevers worden bemand door minimaal 2 en maximaal 4 personen, waarvan er één za rijden en de andere bedient de radio (walkie-talkie).
 • Wil je een specifiek voertuig reserveren?
  Dat is mogelijk, maar zij kunnen niet garanderen dat u (bijvoorbeeld een cabrio kever) kunt krijgen op uw het gewenste moment. Uw wensen worden bij de boeking overwogen indien mogelijk.
 • Hoe oud moet de bestuurder zijn?
  De bestuurder moet minstens 23 jaar oud zijn en vijf jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Rijden onder invloed van alcohol of drugs is verboden.
 • Kunnen kindereren meerijden?
  Helaas zijn er geen kinderzitjes of autostoeltjes beschikbaar, maar de deelnemers kunnen hun eigen meebrengen en op de voorbank vastzetten met een driepuntsgordel. Aangezien alle kevers historische voertuigen zijn, hebben ze geen riemen zijn op de achterbanken. Kinderen onder de 15 jaar rijden voor een voordeliger tarief.
 • Hoe zijn de voertuigen verzekerd?
  Alle kevers en voertuigen zijn volledig verzekerd met een eigen risico (€ 300 Sedan / 500 € Cabrio).
 • Kan ik ook een keer rijden, o fmoet 1 vast persoon rijden?
  Als de deelnemers voldoen aan de gegeven rijbewijs eisen, kunnen alle deelnemers rijden. Rijders wisseling kan plaatsvinden op de geplande stops. Als je zelf niet wilt rijden en je bent zonder reisgenoot, dan kunt u ook reizen met de gids in de VW Bus.
 • Hoe verloopt de kevertour?
  De gidsen reizen in een VW-Busje en anticiperen constant. Zij geven alle informatie over de route en de bezienswaardigheden via de radio naar het volgende team. Als de groep - bijvoorbeeld, door middel van een rood licht - wordt gescheiden, gaan de voorste teams wachten tot de andere auto's weer zijn bijgehaald.
 • In welke talen de tour wordt aangeboden?
  Duits en / of Engels
 • Waar is het trefpunt voor de start van de tour en waar het eindigt?
  De bijeenkomst plaats om te beginnen is voor het VVV-kantoor bij het centraal station in Dusseldorf. De tour eindigt in de garage Immermann, dit is 1 van de binnenplaatsen bij het centraal station. Wees op tijd, zodat andere deelnemers niet hoeven te wachten.


beatles tourAls laatste: niet de Beetle Tour, maar de Beatles Tour in Londen

Een beetje flauw, dat is waar. Maar ook in London is er een Beetle tour, waarbij muziek en hiatorie voorop staat. Deze tocht is natuurlijk niet met auto’s maar heeft alles met de bekende Beatles te maken. De tocht duurt iets meer dan twee uur en kost £ 10 per persoon (£ 8 voor full-time studenten en 65-plussers). Kinderen onder de 15 jaar zijn gratis onder begeleiding van een volwassene.

"There are plazes I will always remember", zongen de Beatles in een van hun meest bekende songs. Veel van die plaatsen zijn opgenomen in de "London Town" van deze wandeling. Gids Richard neemt je mee naar de plaats waar de opening shots voor Night A Hard Day's werden gefilmd. Dit is het restaurant welke te zien is in de clip Help! Of de voormalige Apple-winkel die de psychedelische muurschildering had geschilderd op de muur. Of het gemeente kantoor waar twee van de Beatles waren getrouwd. Maar ook het appartement vereeuwigd door Ringo, John en Yoko waar de beruchte "Two Virgins 'foto is genomen. Of zullen we ook het huis bekijken waar Paulus leefde met Jane Asher? Dat waren de dagen ... want het was in dat huis dat John en Paul veel teksten schreven.

En voor de grote finale - de legendarische Abbey Road studio's en zebrapad van de platenhoes. De tour eindigt bij de Beatles Coffee Shop, waar u een scala aan Beatles souvenirs, waaronder The Guide to the Beatles Londen, kunt kopen.

Al met al een leuke verzameling aan tours met kevers, busjes, muziek en andere leuke activiteiten. Heeft u zelf een leuke tip, dan horen wij het graag.

meer informatie


Lees ook de andere blogs: 

Meer blogs:

`

Geschiedenis
Onze kevers
Beetle Rally
Internationaal Kever rijden
Op locatie
Waar moet je op letten als je een kever gaat kopen?
Kever restaureren? Onze tips