Wat is een Auto Puzzelrally?Lees alles over een Auto Puzzelrally

Een autopuzzelrally is een vorm van autotoertocht. De term “rally” refereert hierbij niet aan de rallysport, maar aan het samenspel tussen rijder en bijrijder. De bijrijder (ook wel navigator) moet proberen de puzzeltocht zo goed mogelijk te laten rijden, terwijl de rijder – naast het besturen van de auto – ook moet proberen bepaalde etappes in een vooraf bepaalde snelheid of tijdsduur te rijden.

Autopuzzelrally: voor wie?

Een autopuzzelrally wordt vaak georganiseerd door autoclubs, zoals een klassiekerclub, een auto magazine of een klassieke autodealer. De puzzelrally is zeer geschikt om lekker te toeren met een klassieke auto, sportauto of andere bijzondere auto. Vaak kan iedereen bij inschrijving meedoen, maar soms moet men ook lid van de bewuste club zijn.

autopuzzeltochtBij een puzzelrally moet de route bij elkaar gepuzzeld worden. De route bestaat uit diverse navigatiemethodes, die het rijden & navigeren uitdagend maken. Veel gebruikte methodes zijn bol-pijl systeem, ingetekende lijn systeem, visgraat methode, foto orientatie route en kortste pijlen route.

Puzzelrally met checkpoints

Tijdens de route moeten checkpoints worden gevonden, of worden controle letters opgehangen langs de route. Het team dat de checkpoints en controle letters allemaal – en in goede volgorde – heeft genoteerd, wordt winnaar van de auto puzzelrally.

Auto puzzelrally van Keveruitje

Ook keveruitje organiseert autopuzzelrally’s. Zowel voor onze eigen rally’s, maar desgewenst ook voor externe rally’s. Informeer gerust naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Meer artikelen: