Autorally met eigen autoOntdek de mogelijkheden voor een autorally met eigen auto

Een autorally met eigen auto komt in twee situaties voor:

  • Rally rijden met eigen auto
  • Klassiekertochten rijden met eigen auto

Autorally rijden met eigen auto?

Bij een autorally kun je denken aan een gemotoriseerde sport, beter bekend als rally rijden. Diverse coureurs zetten daarvoor een eigen auto in die speciaal geprepareerd is voor de rallysport. Het betreft hier doorgaans een hobby, waarbij de rijders en navigators meedoen uit vrijetijdsbesteding. In de professionele rally wereld zetten teams een fabrieksauto in (geleverd en ondersteund door een bekende autofabriek) en rijdt de rijder onder contract (dus niet met eigen auto).

Autorally met eigen autoAutorally met klassieke auto’s: de klassiekertochten

Een rally is tevens een benaming voor een recreatieve toertocht van (veelal) klassieke auto’s en sportauto’s. De term rally refereert hierbij niet aan de snelheidssport, maar juist aan het navigeren en vinden van de juiste route. De route is uitgezet middels diverse navigatiemethodes, variërend van eenvoudig tot zeer moeilijk. Middels checkpoints op de route wordt gecontroleerd of de deelnemers de route goed rijden.

Puzzelrally van Keveruitje

Keveruitje verzorgt ook klassieker rally’s, met onze eigen voertuigen of externe klassieke auto’s. Ook voor groepen, oldtimerclubs en andere gelegenheden organiseren wij een classic rally voor een heerlijke dag. Informeer eens naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Meer artikelen: