Wat is een classic rally?Lees alles over een classic rally

Een Classic Rally (ook wel Classic Car Rally) is een toertocht met oude auto’s / automobielen met een recreatief aspect. De organisatie zet een toertocht uit met diverse navigatiemethodes, waar de rijders zich (met klassieke auto) voor kunnen inschrijven. Tijdens de dag zelf gaat het niet om de snelheid, maar om het zo accuraat mogelijk rijden van de puzzelroute die is uitgezet.

Hoe wordt de winnaar van een Classic Rally bepaald?

Tijdens de route moeten de deelnemers een navigatieroute volgen, met diverse controleposten onderweg. De navigatiemethodes worden steeds moeilijker en de deelnemers moeten proberen de route zo exact mogelijk te rijden. Op de moeilijke punten staan controleposten. Bij het verkeerd rijden krijg je strafpunten en de auto met de minste strafpunten wint de classic rally. Alhoewel de term rally soms anders doet vermoeden, gaat het dus niet om de snelste rijder maar om de beste equipe van navigeren en route rijden.

Wat is een classic rally?Mag iedereen meedoen met een Classic Rally?

Dit verschilt per event. Er zijn bijeenkomsten waar een specifieke auto mee mag doen (bijvoorbeeld een klassieker rally is alleen met klassieke auto’s) en er zijn ook rally’s vanuit een bepaalde club (bijvoorbeeld keverclub nederland organiseert een rally alleen voor haar leden). Er zijn ook openbare classic rally’s waar iedereen mee mag doen als je in het bezit bent van een bijzondere auto.

Organiseren van een classic rally

Een classic rally organiseren is een vak apart. Je dient te weten hoe lang een route dient te zijn, welke wegen en gebieden mooi zijn om te berijden, en ook waar wel/geen toestemming voor nodig is. De route uitzetten met de verschillende navigatiemethodes is een tijdrovend en kennis intensieve opdracht. Niet alleen het uitzetten en uitwerken, maar ook het printwerk (op schaal uiteraard) en de controleposten (zowel een week vooraf, maar ook op de dag zelf) zijn arbeids- en kennisintensief.

Wat is een classic rally?Classic Rally van Keveruitje

Keveruitje organiseert veel classic rally’s, zowel met onze eigen kevers als voor externe clubs en verenigingen. Je kunt maar 1x een goede indruk maken en dan is het prettig om te weten dat alles in ervaren handen is. Het niveau van de rally kunnen we variëren van eenvoudig tot zeer moeilijk, en alles daartussen. Door onze uitgebreide kennis van regio’s, locaties en horeca kunnen we ook bijpassende koffiestops, lunchlocaties en start/eindlocaties voorstellen. Misschien wel een kasteel of luxe hotel? Bel ons eens, we denken graag mee!

Meer artikelen: