Kever auto


Lees alles over de Kever auto

De VW (Volkswagen) Kever is 1 van de bekendste auto’s aller tijden en is de 4e meest geproduceerde auto ooit. De VW Kever werd gebouwd van 1938 tot 2003. Het autootje werd door onder andere Ferdinand Porsche ontworpen, en heette aanvankelijk de Volkswagen Type 1. Door zijn vormen kreeg de auto al snel de bijnaam “Kever” en in de jaren ’60 is Volkswagen deze naam zelf ook gaan gebruiken.

Kenmerken van de Kever auto

De kever is kenmerkend vanwege een aantal eigenschappen:
  • Betaalbaar, kleine gezinsauto met herkenbare uiterlijk
  • Kenmerkend geluid van de 4-cilinder boxer motor
  • Motor lag achterin de auto
  • De kenmerkende kofferklep aan de voorzijde kan open
  • Mede bekend vanwege de Herbie films


Kever autoVeranderingen aan de kever auto door de jaren heen

De kever werd aanvankelijk maar als 1 model gebouwd, maar toen de verkoop een success werd, namen ook de verschillende modellen in aantallen toe. Er kwam een Kever cabriolet versie (eerst door Hebmuller, later door Karmann gebouwd), verschillende motor types (1200,1300, 1500 en 1600cc), de rechte voorraam werd beschikbaar als ronde voorruit, en de kenmerkende bril achterruit werd vervangen door een ovale ruit, later door een rechte achterruit. Door de jaren zijn ook diverse thema modellen gebouwd, zoals de Jeans Kever.

Kever: meest geproduceerde auto ooit

In 1972 haalde de kever de bekende T-Ford in als meest geproduceerde auto ooit. Tussen 1938 en 2003 werden in total 21 miljoen exemplaren gebouwd. Op dit moment is dit aantal weer ingehaald door de Toyota Corolla, Ford F-series (pick-up) en de Volkswagen Golf.

Kever 1303Een kever kopen

Wil je een kever kopen, dan zeggen wij altijd: “Wil je morgen 10 kevers hebben, dan zal dat vast lukken. Wil je morgen een 100% goede kever, dan zul je 10x zo lang moeten zoeken”. Dat is de essentie van kevers kopen: omdat ze al 40 jaren oud zijn, hebben veel mensen er al aan gesleuteld. Soms goed, soms niet goed. De bodem is ook al 40 jaren oud, en 40 jaren in de Nederlandse buitenlucht is niet altijd wenselijk. Stond de kever droog? Is deze goed onderhouden? In onze “kever kopen” pagina lees je er meer over.

Meer artikelen: