Kever cabrio


Lees alles over de Kever cabriolet

De Volkswagen Kever werd ook als Cabriolet uitvoering gebouwd. Aanvankelijk werd de kever alleen als dicht model gebouwd, maar met de toenemende verkoop en populariteit werd besloten tot het maken van een kever cabriolet.

Kever cabrioVolkswagen Kever Cabrio / Cabriolet

De Duitse chassisbouwer Hebmuller werd door Volkswagen gevraagd een cabriolet versie van de kever te ontwikkelen. Het bedrijf koos voor een cabriolet dat geheel in de kever kon worden weggevouwen, op de plaats waar normaal de achterbank zat. Hierdoor ontstond een erg vlakke, lage kever met mooie lijnen, maar slechts voor 2 personen geschikt. De lange kofferklep aan de voorzijde kon ook aan de achterzijde worden gebouwd als motordeksel, omdat de achterbank immers weg was. Dit gaf / geeft een Hebmuller kever een erg bijzondere look. Helaas brandde de fabriek al vrij snel af, waardoor er nooit veel Hebmuller Kever Cabriolets gebouwd zijn. Deze modellen zijn al jaren erg gewild en een flinke duit waard.

Kever cabrioVolkswagen besloot de Kever Cabriolet dan te laten bouwen door het bedrijf Karmann uit Osnabruck (over de grens bij Enschede). Dit bedrijf koos voor een andere bouw van de cabriolet: het cabrio dak vouwde weg bovenop het motorcompartiment, waardoor de achterbank in tact bleef. Zo kon de “nieuwe” Kever Cabriolet 4 personen vervoeren, maar bleef het dak altijd zichtbaar (ook wanneer deze opgevouwen was). Deze benadering van Karmann werkte goed en scoorde direct in de verkoop. Karmann werd daarop ook gevraagd latere VW modellen te bouwen, waaronder de bekende Karmann Ghia van Volkswagen.

Kever cabriolet huren

Keveruitje verhuurt ook de bekende Kever Cabriolet. Kijk bij ons kever cabrio huren pagina voor de mogelijkheden van een dagje rijden in de Kever Cabrio.

Meer artikelen: