Kever trouwauto


Lees alles over een Kever trouwauto

Een mooie kever of kever cabriolet is een erg mooie trouwauto voor een huwelijk. Stel je de trouwfoto’s voor, met mooi pak, witte jurk en dan een witte kever cabriolet met zo’n leuk rieten mandje ☺

Verschillende soorten kever trouwauto’s

Eigenlijk zijn er maar twee soorten kever trouwauto’s:
  • Een gesloten kever
  • Of een kever cabriolet


Toch zijn er meer verschillen tussen de verschillende kevers dan je zou denken. Vooral de kleur van de auto is belangrijk. De meest populaire trouwauto kleuren zijn wit, rood en donkerblauw. Wit is een kleur die erg mooi afsteekt tegen een grijs, zwart of donkerblauw pak van de mannen. De combinatie met een witte trouwjurk kan wel, maar een creme of zalmkleurige trouwjurk vloekt juist weer. Een bruid met een erg lichte huid lijkt juist bleek naast een witte trouwauto, terwijl een (iets) bruinere huid juist erg goed staat naar een witte kever.

Een rode kever kan erg stijlvol staan, als dit ook goed combineert met de kleding en bruidsboeket. Een volledig zwart mannenpak staat iets minder goed bij een rode kever, maar een grijs of bruin pak combineert des te beter. Hetzelfde geldt voor de bruid: een witte jurk steekt erg mooi af tegen de rode auto, maar een creme of zalmkleurige jurk past niet bij rood.

Een donkerblauwe kever combineert erg mooi met een grijs, blauw of bruin pak van de man. Een zwart pak op blauw staat minder goed. Een witte jurk, maar ook creme of zalmkleurig, staat erg goed bij een donkerblauwe kever.

Naast een witte, rode en donkerblauwe kever zijn er ook andere kleuropties. Denk aan een donkergroene kever, een glimmend zwarte , een lichtblauwe of een bordeaux kleur. Welke kever trouwauto kleur je ook wenst, overleg altijd hoe deze past bij jullie kleding.

Kever trouwautoWaarop letten bij een kever trouwauto?

Op internet zijn diverse bedrijven te vinden die een kever als trouwauto verhuren. Naast de kleur en de prijs, kun je ook nog letten op zaken als:

  • Rijden: Mag jijzelf rijden, of mag er alleen met een chauffeur gereden worden?
  • Ophalen: moet dit ’s ochtends vroeg, of is er de service dat je hem de avond ervoor mag ophalen?
  • KM prijs: zijn de kosten op basis van X aantal kilometers? Soms kom je extra duur uit wanneer blijkt dat je na 50 km nog extra kosten moet bijbetalen per gereden km
  • Verzekering: een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral wanneer je normaal nooit in een kever rijdt. Vraag daarom altijd naar de verzekering voorwaarden. Een goede autoverhuurder heeft de auto all-risk voor je verzekerd. Vaak is er wel een eigen risico van toepassing.
  • Brandstof: is de huurprijs inclusief brandstof, of moet je nog tanken?
  • Tijdsduur: is de huurprijs voor een hele dag, of voor een dagdeel? En met of zonder benzine?
  • Bloemstuk: vraag of je een bloemstuk op de kofferklep mag bevestigen. Een bloemwinkel heeft hier vaak een zuignap voor die geen plekken of kringen achterlaat. Maar vraag dit altijd vooraf.


Kever trouwauto

Regio / herkomst van de kever trouwauto

Je hebt die ene mooie kever gezien, maar hij komt uit de andere kant van Nederland. Dat is natuurlijk lastig met het ophalen en retour brengen van de kever. Vaak wil men de kever ook bezorgen tegen een vast bedrag. Dan heb je niets meer met ophalen en retour brengen van doen. Wanneer dit niet mogelijk is, dan kun je een vriend vragen om de kever namens jou te halen. Denk er dan wel aan dat je extra km kosten voor je rekening krijgt.

Wat kost een kever trouwauto huren?

Keveruitje verhuurt kevers, ook voor jouw trouwerij. Wij vragen € 150,00 (excl. BTW) per dag voor een mooie kever of kever cabriolet. 100 km vrij rijden is inbegrepen, dus je hoeft niet te tanken. Collega verhuurbedrijven vragen voor bruiloften met kevers bedragen tussen de € 250,00 en € 400,00 per kever. Soms is dit voor een hele dag, soms ook alleen voor een ochtend of middag.

Meer artikelen: