Wat is een toerrit?


Lees alles over een toerrit

Een toerrit is een recreatieve route waarbij de deelnemers kunnen toeren met hun bijzondere voertuig. Er zijn veel motortoerritten en oldtimer toerritten. In dit artikel beperken we ons tot de oldtimer toerritten.

Toerrit met oldtimers

Een oldtimer is een hobby en heerlijk om samen mee te toeren. Alhoewel een zondag toeren leuk is, is een toerrit met uitgezette route minstens zo leuk (zo niet leuker). Waar je tijdens een reguliere toerrrit geen specifiek doel hebt (of misschien wel een vaste bestemming, maar dat terzijde) leidt een uitgezette toerrit je naar verrassende plekken. Bij de start weet je niet waar de route je naartoe zal leiden, en dit heeft altijd een positieve impact op de beleving onderweg.

Wat is een toerrit?Toerrit met competitie

Er zijn toerritten met een mooie route zonder competitie, en er zijn toerritten met een competitie element onderweg. De route wordt dan als puzzeltocht met uiteenlopende navigatiemethodes uitgevoerd, en het is de opdracht aan rijder en navigator om de juiste route te rijden. Onderweg komen zij controlepunten tegen, waar je (bij het missen daarvan) strafpunten krijgt. Het team met de minste strafpunten wint.

Toerrit organiseren

Een toerrit wordt door veel verschillende verenigingen en toerclubs in Nederland georganiseerd. Het uitzetten van een toerrit met competitie is een bijzonder werkje, en bij Keveruitje doen we dit maandelijks. Niet alleen hebben wij de know-how om dit op goede manier te doen (van makkelijk tot moeilijk, voor een middag of hele dag), maar ook kennen we veel mooie regio’s en veel mooie horeca- en stoplocaties onderweg. Toeren is namelijk ook genieten, op het terras of in de auto ;-)

Bel ons eens voor meer informatie over het uitzetten van een toerrit.

Meer artikelen: